Klassebilde 10A 2012-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 9A 2011-2012

Klassebilde 9B 2011-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 8A 2010-2011

Klassebilde 8B 2010-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 7A 2009-2010

Klassebilde 7B 2009-2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 6a 2008-2009

Klassebilde 6b 2008-2009


Klassebilde 5a 2007-2008

Klassebilde 5b 2007-2008

 

Saker fra 10. trinn skoleåret 2012/13

Vitnemålsutdeling 2013

Torsdag 20. juni var siste dag for årets avgangselever på Sørreisa Sentralskole. Etter felles bespisning i idrettshallen, gikk turen opp til kulturhuset for litt underholdning og vitnemålsutdeling. Og noen tårer til slutt... (15.08.13)

Eksamensforberedelser

Torsdag 30. mai hadde avgangselevene eksamen i engelsk. I forkant av denne startet elevene forberedelsene på en litt mer spenstig måte enn vanlig. De så filmen Skyfall med engelske undertekster. Og selvsagt med en godbit til å putte i munnen. (30.05.13)

Stonehenge og Braveheart

Over noen uker har elevene på engelsk fordypning på 10. trinn fått lære mer om Stonehenge - hvor steinene kom fra og menneskene som bygde de fantastiske skulpturene for flere tusen år siden. Arbeidet endte opp med spennende tegninger. (09.05.13)

Russedåp

1. mai er russetida offisielt i gang. Derfor ble årets avgangselever høytidelig døpt tirsdag 30. april. I årets "vievann" fantes det vaniljesaus, nudler, karri og gele. Og selvsagt hørte det med en god skje tran til slutt. På den måten blir ingen syke i russetiden. (06.05.13)

Para mi.......

Som en liten avslutning før påske hadde spanskgruppene på 10.trinn en felles lunsj. Vi har jobbet med tema mat i en periode og elevene fikk trening i å fortelle hva de ønsket av pålegg på brødet. Om de fikk dette til, er uvisst, men de ble mette. (18.04.13)

Tekstilutstilling - 10. trinn

På mediateket henger det produkter som elevene på 10. trinn har laget i tekstiltimene. Elever har designet og utformet egne tekstiloppgaver i forskjellige teknikker. De har skapt og laget virkelig flotte ting, alt fra klær til bruksting. Se bilder av de flotte produktene som er laget. (14.04.13)

Sløydprodukter på 10. trinn

Den andre puljen med elever fra 10A og 10B er nå ferdige med sine produkt fra tiden på sløyden. Det er kjekt å ha noe handfast etter tida på skolen. Målet var å nå minst to produkt i løpet av perioden, og her vises deler av det som er utført. (20.03.13)

Teambuilding med Forsvaret

Onsdag 5. desember fikk 10 trinn besøk av Forsvaret. Besøket var en del av faget utdanningsvalg, og de kom for å informere, engasjere og øke kunnskapen om mulighetene i Forsvaret. Dette ble en annerledes skoledag for elevene. (10.03.13)

Juleball på tradisjonelt vis

Gode tradisjoner ivaretas når juleballet arrangeres for elevene på ungdomstrinnet. Det er elevene på 10. trinn som er arrangører, og også dette året gjorde elevene en strålende jobb. Se bilder av festpynta elever og videoklipp av underholdninga. (04.01.13)

Utdanningsmesse på skolen

10. trinn hadde utdanningsmesse for resten av ungdomsskolen tirsdag 18. desember. Elevene har jobbet i flere uker med forberedelser for å gjøre messa til noe positivt og lærerikt. Hver gruppe hadde hver sin stand hvor de presenterte sitt yrke. (23.12.12)

Debatt i 10B

Det å kunne debattere, er en viktig ferdighet. God møteskikk er også noe som må øves på. Mandag var det duket for debatt i 10B. Oljeboring utenfor Senja og gratis videregående opplæring for alle, var emnene som ble diskutert. (22.12.12)

Utdanningsvalg 10. trinn

Tirsdag 11. desember hadde 10.trinn besøk av representanter fra opplæringkontorene for kommuner, fylkeskommuner og helseforetak i Troms. De gjennomførte  et undervisningsopplegg der elevene fikk nærmere kjennskap til yrkesfagene. (13.12.12)

Ordklassestafett

Verb, substantiv, adjektiv, adverb… Hvilke ord tilhører hvilken ordklasse? Dette er noe 10B har jobbet med å repetere den siste tiden i norsk. Tirsdag 13.november testet vi hva de hadde lært ved å ta en ordklassestafett i hallen. (18.11.12)

The Tree Ring Project

10. trinn har det siste året deltatt i et prosjekt som blir kalt The Tree Ring Project. Prosjektet går ut på å ta kjerneprøver av furu, samt å analysere disse. Analysene har vi ennå ikke gjort, men vil bli gjort i dette skoleåret. Her er rapporten som er sendt fra skolen. (16.11.12)

Lek med ordklasser

På skolen har tiende jobbet med å repetere ordklassene i bokmål i det siste. I tirsdagstimene til 10A brukte vi denne uken til konkurranse og lek med ord. Klassen var delt opp i lag, der hvert lag skulle plassere ordene i rett ordklasse fortest mulig. (11.11.12)

10. trinn på «Kokkskolen»

Mandag 29. oktober var begge 10. klassene ved Sentralskolen på besøk hos naboen vår, nemlig «Kokkskolen». Her fikk de først litt teori om hva skolen kan tilby av utdanning og yrkesmuligheter. Og selvsagt en smakebit på det de lager. (04.11.12)

Les Miserables

10.trinn var onsdag 24.oktober i Tromsø for å se teaterstykket: «Les Miserables» på Hålogaland teater. Teaterstykket startet ikke før kl. 19 om ettermiddagen, så vi rakk også andre spennende besøk. Ta en titt på alt elevene gjorde i Tromsø. (31.10.12)

Klassetur til Stockholm

Ved skoleårets begynnelse dro elevene på 10. klassetrinn på tur til Stockholm. Ut fra rapporter som vi har fått, har de hatt en fantastisk og uforgelmmelig tur. To av elevene har skrevet en liten dagbok fra turen. Les den og se bilder. (02.10.12)

Tur til Steinora

Den tradisjonelle overnattingsturen til Steinora for avgangselevene ble avviklet 17.-18. september 2012. Mandagen startet med godt vær og en flott spasertur opp i Steinora. Senere på dagen kom regnet, men humøret var fremdeles på topp. (25.09.12)

Gloselæring

Det er ikke spesielt artig å pugge gloser, særlig hvis man prøver igjen og igjen uten å få det til. Derfor har elevene som har språklig fordypning engelsk på 10. trinn forsøkt å bearbeide gloser ved hjelp av bilder og brukt ordene på nytt i tekster og dikt. (18.09.12)

Øve på å sette opp telt

Før man skal på overnattingstur til Steinora, er det lurt å sjekke at alt av stenger og teltplugger er til svars. Det er også lurt å øve på å montere teltet. Dette gjorde elevene på 10.trinn tirsdag. Nesten alle fikk opp teltene, så dette tror vi blir bra. (12.09.12)

 


Saker fra 9. trinn skoleåret 2011/12

 

Ferien nærmer seg

Ferien nærmer seg, og for elevene på 9. trinn ble det endelig tid til litt annet enn skole. Mandag 18. juni tok elever og lærere turen opp til fotballstadion for å kose seg med ulike aktiviteter. Det ble slått ball, spilt litt fotball og kastet freesbee. (19.06.12)

Core samples

I forbindelse med The Tree Ring Project har 9. trinn vært ute og tatt kjerneprøver av furu. Veien bar opp til Litjevatnet, der det ble en halv dag med jobbing, og en halv dag med fri aktivitet.Oppgaven var å ta to prøver av et tre, slik at en av dem inneholdt kjernen. (18.06.12)

Besøkte Nordborg vgs.

Når Nordborg vgs. Inviterer elever på 9. trinn til besøk og omvisning, sier man ikke nei. Mandag 11. juni tok vi derfor turen til Finnsnes og Nordborg. Der fikk elevene lunsj før de fikk litt informasjon om skolen. Deretter ble det omvisning på skolen. (13.06.12)

Energikamp

I år som i fjor fikk 9. trinn tilbud om å være med på energikamp i Finnfjordbotn, en aktivitetsdag med praktiske oppgaver arrangert av Energinettverket. Det er selvfølgelig om å gjøre å samle poeng ved å løse praktiske oppgaver, og vinneren blir selvsagt premiert. (09.06.12)

Diktatorenes vei til makta

I samfunnsfag har elevene på 9. trinn laget bildehistorier av tida da Lenin/Stalin, Mussolini og Hitler kom til makta. Oppgaven var «enkel» - historieforløpet skulle fortelle om samfunnsforholdene og hvordan de ulike diktatorene kom til makta. (13.05.12)

Besøkte oppdrettsanlegg

Salaks AS inviterte elevene på 9. trinn til besøk og omvisning på bedriftens oppdrettsanlegg ved Bjørgatunellen. Derfor tok elevene turen til anlegget onsdag 25. april. Der fikk de se et topp moderne oppdrettsanlegg, og elevene lot seg imponere. (26.04.12)

Utplasseringsuka for 9. trinn

I hele uke 16 har 9.trinn vært ute i jobb i ulike bedrifter. Ikke bare bedrifter i Sørreisa har hatt arbeidstakere fra trinnet, men også kommunene rundt. Noen har til og med reist så langt som til Oslo og Sandefjord. Se bilder av elevene i bedrift. (19.04.12)

Energispillet

I forbindelse med energiuka har niende trinn laget hjemmelagde stirlingmotorer. I tillegg har noen av elevene prøvd seg på energispillet. Dette er et simulatorbasert strategispill i regi av Energinettverket. Se bilder av elevene som prøver spillet. (14.04.12)

Lagde stirlingmotorer

Sørreisa Sentralskole deltar i et nettverk sammen med andre skoler. I dette nettverket forplikter vi oss bl.a. til å delta i Energiuka. Da skal man ha fokus på energi i en eller annen form. Dette året bestemte vi oss for å lage stirlingmotorer på 9. trinn. (14.04.12)

Påskelunsj for 9. trinn

Påsken nærmer seg med stormskritt. Neste uke skal elevene på 9. trinn på hospitering på videregående skoler to av dagene. Denne uka har vi derfor i mat og helse fokusert på påsketradisjoner. Elevene har også fått vise sine kreative sider. Se bare. (24.03.12)

Det lille ekstra lønner seg

Det lønner seg å bidra med det lille ekstra. På 9. trinn ble det i desember gjennomført en Fronterbasert adventskalender. Kalenderen var en frivillig konkurranse som elevene kunne delta i ved å svare på spørsmål som ble stilt hver ukedag for jul. Les mer. (25.02.12)

Workshop 2012

Når et tiltak er en suksess, hvorfor ikke gjøre det igjen? Fjorårets Workshop ble derfor gjentatt også i år. Workshop er arrangement i samarbeid med kulturskolen. Det ble leid inn musikere, en danser, en kunstner og en forfatter som læremestere. (17.02.12)

Fysikkdag for 9. trinn

Gjennom Energinettverket og et prosjekt som Senja videregående (skolested Finnfjordbotn) er med på, fikk niende trinn invitasjon til å komme på besøk og være med på fysikkdag. Det ble en lærerik dag der lys og elektronikk sto i sentrum(05.02.12)

Cumulus eller nimbostratus?

I forbindelse med The Tree Ring Project har vi på niende trinn jobbet med hele ti ulike typer skyer. Noe av grunnen er at vi skal registrere skylaget dag for dag, og da må vi kunne skille dem fra hverandre og klassifisere dem. Se bilder fra arbeidet. (01.02.12)

Jul på skolekjøkkenet

9 trinn har fulgt juletradisjonene og hadde både julegrøt med pepperkaker og kodtbord i uke 49 og 50. Det var fin julestemning på skolekjøkkenet. Elevene lagde mye god mat etter tradisjonelle norske oppskrifter. Se bilder fra julebordet. (16.12.11)

Forberedelser til jul

I mat og helse på 9. trinn, holder vi for tiden blant annet på å forberede oss til jul. Vi har tidligere laget serinakaker, og denne uka stekte vi både krumkaker og peppernøtter i tillegg til å lage taco. Her er noen bilder fra torsdag 1. desember. (02.12.11)

Elektrisitetslære på 9. trinn

Hva er strøm? Hva er spenning? Hva er sammenhengen mellom strøm, spenning og resistans? Dette er noen av de spørsmålene som elevene skulle finne svar på mens de jobbet med elektrisitetslæren. Spennende greier - når man får det til. (30.11.11)

Europaprosjekt på 9. trinn

Europa består av mange land, noen av dem kjenner vi godt, andre har man knapt hørt om. På 9. trinn har de hatt et prosjekt der de har jobbet med Europas mange land. Hver elev fikk utdelt to land som de skulle fordype seg i. Det medførte mange spennende fakta. (28.11.11)

Lesepremie for 9. trinn

Helt siden elevene begynte på ungdomsskolen, har det vært satset ekstra på lesing på 9. trinn. Hver dag skal elevene lese 20 minutt, samt at det brukes en skoletime i uka til lesing. Når trinnet samlet sett passerte 100.000 leste sider, skulle de få en premie. (13.11.11)

Med dikt på timeplanen

For tiden er det blant annet dikt det jobbes med på 9. trinn i norsk. Fredag var oppgaven at de skulle lage et dikt ut fra ord som de klipte opp. Ordene var hentet fra et dikt av Olav H. Hauge, og elevene jobbet intenst for å få det samme diktet. (22.10.11)

Molekylbygging er gøy

På 9. trinn brukes molekylbyggesettene bl.a. til å finne ut hvordan reaksjonslikninger skal balanseres. Men sannheten er at de også frister å «lekebygge» litt med. Så derfor ble det bygd alle mulige slags molekyler – alt fra etylen til vaniljesmak og roselukt. (22.09.11)

Debatt på 9. trinn

Dødsstraff, lengre skoledag mot fjerning av lekser, aktiv dødshjelp og heimeskole foran pc, var noen av temaene som ble debattert på niende trinn. Fredag 16. september var det nemlig duket for debatt i norsktimene. Se debattantene i sving. (16.09.11)

Valg på 9. trinn

Krf, Ap, H, Samlingslista, Frp, Sp og SV - Hvem er hvem, og hva mener de om hva? Det angår oss alle! Elevene på niende trinn har i noen uker jobbet med de ulike partiprogrammene. Oppgaven var å lage en «partiplakat» til et parti de fikk tildelt. (11.09.11)


Saker fra 8. trinn skoleåret 2010/11

 

Kosedag for 8. trinn

Endelig ble det tid for at elevene på 8. trinn skulle få seg en nydelig dag i sola. De tok turen opp på fotballbanen og koste seg med ulike aktiviteter. Blitsleken, fotball, frisbee og slå ball var noen av aktivitetene. Og selvsagt en skikkelig vannkrig. (18.06.11)

Naturfag for barnehagen

På 8. trinn har elevene valgt å lage en aktivitetsdag for 5- og 6- åringene i Gjerdsletta barnehage. Tanken var å gi ungene en opplevelse de vil huske en stund. Ungene ble delt i par og fikk faddere som fulgte dem rundt i "aktivitetsløypa". (17.06.11)

Verdens tobakksfrie dag

31. mai er verdens tobakksfrie dag. Fokus i år er salg av tobakk til mindreårige. I dag er det også 15 år siden Røyketelefonen åpnet. Noen elever på 8. trinn markerte dagen ved å ha på seg rosa t-skjorter og dele ut buttons og små effekter i sentrum. (01.05.11)

Elevdemonstranter

I forbindelse med at CRC Sørreisa gjennomførte en øvelse, fikk elever fra 8. trinn muligheten til å være demonstranter. For å trene vaktene i porten, ble elevene hyret inn for å arrangere en liten demonstrasjon utenfor porten. (30.05.11)

Snart Tinestafett

På Tinestafetten kåres beste heiagjeng. På 8. trinn følges prinsippet om at skal man først delta, så skal man også vinne - alt! Ikke helt sant, men likevel ønsket vi markere oss sterkt, ikke bare som løpere. Her er bildene fra forberedelsene til 8. trinn. (26.05.11)

Lagde spansk mat

Elevene som har spansk som fremmedspråk på 8. trinn brukte noen timer på skolekjøkkenet for å lage litt spansk mat og samtidig lære mer spansk. For oppskriften var selvfølgelig skrevet på spansk, noe som gjorde at elevene måtte oversette den først. (26.05.11)

Arbeid med tegneserier

Tegneserier står på fagplanen for 8.trinn, og vi har de siste ukene jobbet med blant annet sjangertrekk og hva en må tenke på når en lager tegneserier. I 8A har elevene farget sin egen tegneseriefigur, samt at de har puslet sammen tekst og bilder. (02.05.11)

Vannraketter med fallskjerm

På 8. trinn ble teorien byttet ut med praktisk arbeid. Elevene fikk i oppgave å lage vannraketter med fallskjermer. Selve raketten var ei 1/2 liters brusflaske som skulle utstyres med vinger og fallskjerm. Les mer om hvordan jobben ble gjort. (13.04.11)

Bygde papirby

På 8. trinn ble naturfagtimene i uke 9 brukt til å bygge en hel by i papir. En by bestående av både bygninger, kjøretøy og mennesker. Hver del måtte klippes ut, brettes og limes - alt etter instruksjoner som ikke alltid var så enkle å forstå. Men det fikset elevene. (03.03.11)

Workshop

3. og 4. februar inviterte kulturskolen 8.trinn til et to dagers workshop-opplegg. Opplegget var finansiert via den kulturelle skolesekken og var ei satsning i forhold til UKM. Elevene fikk mulighet til å delta på to av fire kurs; dans, musikk, billedkunst og skriving. (04.02.11)

Feliz navidad

Siste undervisningstime i spansk før jul ønsket vi god jul og godt nytt år på "spansk vis". Elevene fikk utdelt 12 druer og et glass Mozell, druene skulle de spise opp på 12 sekunder. Ut fra bildene å dømme, så var ikke det helt enkelt. (21.12.10)

Tresløyd på 8. trinn

Gruppa som har hatt tresløyd i høst, har jobbet iherdig med å lage skaft til en ostehøvel. For at skaftet skal bli ekstra pent, måtte det beises og impregneres med olje. Resultetet ble veldig bra, se bare på bildene som er tatt. (11.11.10)

Skrivestafett

Det å skrive tekster kan være veldig artig, spesielt når man får til morsomme og spennende fortellinger. Onsdag 3. november hadde 8.trinn skrivestafett. En ting er å skrive på kommando, enda vanskeligere når man skal skrive videre på andres tekster. (07.11.10)

Change of plans

Det går ikke alltid som man har planlagt. Tirsdag skulle 8. trinn ha nasjonal prøve i engelsk. Tilgangen på nett fungerte ikke som det skulle, og prøven måtte dermed utsettes. Hele trinnet hadde i stedet en variant av spillet scrabble på engelsk. (06.10.10)

Årets herbarium ferdige

Herbariene som elevene på 8. trinn har laget, er ferdige for i år. De pressa plantene er limt på ark og artsbestemt. I tillegg har elevene funnet familie og latinsk navn på plantene. Og dermed er jobben gjort for i høst - til våren skal de finne seks nye planter. (18.09.10)

Sosial tur til Dammen

Det fine været som endelig har kommet, kunne vi ikke unngå å utnytte. Torsdag 26. august i de tre første timene gikk hele 8. trinn på tur til Dammen. Hensikten med turen var først og fremst å være sosial og bli bedre kjent med hverandre. (27.08.10)

Lager sitt eget herbarium

Elevene på 8. trinn har begynt arbeidet med å lage sitt eget herbarium. Denne høsten skal de presse de seks plantene som skal være en del av herbariet. Onsdag 25. august var de ute for å samle dem inn. Her er noen bilder fra den jobben. (25.08.10)

Saker fra 7. trinn skoleåret 2009/10

7A i fjæra

Elevene i 7A har tatt fjæra i Sørreisa sentrum i nærmere øyesyn. Og det mangler ikke på biologisk mangfold i økosystemet som elevene undersøkte. Men ut fra bildene virker det som om de også oppdaget ting som ikke tilhører der. (12.06.10)

Tur i skogen for 7. klasse

Tirsdag 8. juni hadde begge 7. klassene en velfortjent tur til Henrik Martin-dammen. I nydelig solskinn og vindstille, koste elevene seg med pølser og brød stekt på bålet. Noen tok seg til og med et bad mellom isflakene i vannet. (10.06.10)

Lagde OL-ringer

Inspirert av OL og mange medaljer i gårdagens skiskyting flyttet 7A matematikken ut av klasserommet. Sirkler og omkrets stod på planen og elevene byttet ut passer, blyant og linjal med hyssing, meterstav og vannfarger. (19.02.10)

Kunstferdige 7. klassinger

Noen elever på 7. trinn har utfoldet seg kunstnerisk. I tegnedelen av faget kunst og håndverk har de tegnet sirkler i mange rare størrelser og farger. Og som en ekstra spiss på kunstverkene har de satt på flotte paspatur. (12.02.10)

7A hadde pyjamasparty!

Muntlig fortelling har stått på programmet de siste ukene og i den forbindelse har vi avsluttet temaet med å fortelle om kosedyrene våre. Vi fikk høre mange flotte historier om f.eks. Pink Panter i karusellen og Flekken på spionasje. (17.12.09)

Annerledes julekalender

I 7A har de en litt annerledes julekalender. De har en kombinert aktivitets- og matematikk-kalender. Og ikke nok med at den gir trim for hjernecellene, den gir også mulighet til å vinne fine premier. Se bilder av elevene mens de løser en av oppgavene. (16.12.09)

Engelsk-uke på 7. trinn

På 7. trinn har det vært fokus på engelsk den siste uka. Med spesiell vekt på muntlig engelsk. Uka ble avsluttet med en skikkelig lunsj. Dit var også rektor invitert. Både han og alle elevene måtte snakke engelsk under hele lunsjen. (04.12.09)

7B lagde animasjonsfilmer

I regi av Kultur i Troms og kursholder Stein Bjørn fikk elevene i 7B lage animasjonsfilmer.
Opplegget var ikke bare lærerikt, men resultatene ble også meget bra. Filmene er nå publisert på nettet, og det er vel verdt å ta en titt på dem. (04.12.09)

Nesten for Team Tellus

Team Tellus fra 7A vant to priser i FIRST LEGO League-konkurransen på Finnsnes lørdag 14. november. I tillegg må laget ha vært svært nær å vinne Championprisen. Uansett gjorde elevene en formidabel innsats i Silsandhallen. (14.11.09) 
Saker fra 6. trinn skoleåret 2008/09


Avsluttet skoleåret i fjæra

6.klasse avslutta skoleåret i fjæra. I nydelig vær grilla vi pølser og kosa oss.  Noen testa badetemperaturen med stortåa, mens andre var veldig tøffe og tok et skikkelig bad.  Ifølge de tøffeste baderne var vannet kjempevarmt. (22.06.09)

6B også på leirskole

I uke 20 fikk også 6B sin etterlengta uke på leirskole. I likhet med de andre klassene som har vært på leirskole i år, har 6B også vært på Haraldvollen. Ifølge elevene var det en svært vellykka uke med mange ulike aktiviteter. Les hva elevene gjorde, og se bilder. (18.05.09) 

6A på leirskole

Dette skoleåret er det ikke bare sjuendeklassene som har vært på leirskole. Begge sjetteklassene skal også til Haraldvollen. Først ute var 6A. Hele uke 19 fikk de lov til å være på leirskole sammen med elever fra Nordkjosbotn, Stamsund og Valberg. (09.05.09)

Foreldremøte med konsert

Tirsdag 28. april arrangerte begge 6. klassene foreldremøte med konsert. Møtet var en orientering i forkant av elevenes leirskoleopphold. Etterpå inviterte elevene på en timelang konsert i kulturhuset. En konsert der musikkfaget har stått sentralt i øving og planlegging. (05.05.09)

Verdens bokdag 

Verdens bokdag ble markert på 6.trinn med forskjellige aktiviteter. Elevene lagde store tegninger fra skjønnlitterære bøker, bokmerker og selvfølgelig ble det satt av ekstra tid til lesing. Bok og Media hadde sørget for at elevene hadde tilgjengelig lesestoff. (01.04.09)

Kongelig besøk på 6. trinn

I forbindelse med at elevene på 6. trinn jobber med et stort prosjekt om middelalderen, har elevene laget middelalderhus. Og husene - de ble del av en hel middelalderby. Flinke elever til tross, det var kongen og dronninga som skulle godkjenne plantegningene. (06.02.09)

Middelalderbesøk på skolen

Til elevene på 6. trinn sin store overraskelse dukket det opp to vikingeliknende skapninger på skolen her forleden. Og som om ikke det var nok, de hadde med seg en liten trell som ble bundet fast i et hjørne mens vikingene var på besøk i klassene. (28.01.09)

Juleverksted på 6. trinn

Ukene før jul blir alltid brukt til juleaktiviteter på skolen. Så også på 6. trinn. Der hadde de juleverksted fredag 12. desember. Hver elev var innom tre ulike aktiviteter - lage skjærefjøl, bake kakemenn og lage julekort. Og ifølge elevene var dagen svært vellykket. (17.12.08)

Bærtur for 6. klassingene

For å kunne lage bålbærmuffins når 6. klassingene skal ha mat og helse, så var det bare å komme seg til skogs for å skaffe bær. Og selv om heimesida har en mistanke om at mange bær endte i elevenes mager, så virker det av bildene som om det blir blåbærmuffins også. (10.09.08)

Plantesamling

Torsdag 28. august var elevene i 6a ute og plukket planter. De skal lage en felles plantesamling. Ivrige og flinke elever samlet mange planter som de la i press. Her er bildene som viser elevene som botanikere. (28.08.08)
Saker fra 5. trinn skoleåret 2007/08

Matematikkdag på femte trinn

På femte trinn ble en hel skoledag viet til matematikk. Gjennom praktiske oppgaver skulle elevene lære både måling, veiing, brøk og multiplikasjon. Og at det ble servert noe spiselig som en del av arbeidet, falt selvsagt i smak. (09.05.08)

Stor suksess

5. trinns oppsetting av Olsenbanden jr. i Kardemomme by ble en stor suksess. Sørreisa kulturhus ble fylt nesten fire ganger. Og da kan man trygt si at skolens yngste elever virkelig har oppnådd stjernestatus. Her finner du bildene fra den flotte forestillingen. (18.02.08)

5. trinn med storoppsetting

Torsdag 14. og fredag 15. februar setter 5. trinn opp forestillingen "Olsenbanden jr. i Kardemomme by" hele fire ganger. En storslått forestilling der nesten 50 elever deltar for å få det hele i havn. Her er bilder fra øvingene i forkant av premieren. (08.02.08)

Lucia fra 5. trinn

En dag forsinket fikk sentralskolen besøk av 48 hvitkledde Lucia-er som med fin sang delte ut lussekatter til oss alle. Det var 5. klassingene ved skolen som ga oss god førjulsstemning. Å besøke alle klassene er blitt en trivelig tradisjon på sentralskolen. (14.12.07)

Juleverksted på 5. trinn

Fredag 7.desember hadde 5.klasse juleverksted og mange julegaver ble produsert. Elevene var delt i 3 grupper og alle fikk med seg kakebaking, tekstilforming samt ei økt på sløydsalen.  Det ble produsert småkaker, nisser, juletrepynt, julekort m.m. En super dag. (10.12.07)

Verksted i 5a

Hver onsdag i 4.-5 time har 5A verkstedarbeid. Da jobber vi med ulike fag og oppgavetyper. Elevene er delt i smågrupper og jobber flittig i 15 min. på hver stasjon. Dette er en arbeidsmetode som elevene stortrives med. (15.11.07)

Matpakkeuke

I uke 45 hadde mellomtrinnet fokus på sunn mat og god matpakke. De avsluttet uka med felles lunsj. Elevene tok med seg pålegg og Bakeriet på Finnsnes sponsa oss med brød. Elevene kosa seg og spiste med god appetitt. Noen fikk ned 10-15 skiver i løpet av spisetida. (13.11.07)Saker fra 4. trinn skoleåret 2006/07

Våre nye femteklassinger

Våre nye femteklassinger avslutter fjerde klasse på sine respektive skoler med en todagers tur til Flakstadvåg. Sentralskolen ønsker dem velkommen til oss gjennom å publisere bilder og noen elevtekster fra leirskolen. (17.06.07)